Els pagesos tallen l'AP-2: "Estem morint en vida"

Els pagesos han dit prou. Farts de la burocracia i de suportar uns costos de producció molt alts, aquest dimarts han sortit al carrer per alçar la seva veu. 

A Montblanc uns 300 tractors vinguts d'arreu de la Conca de Barberà i també de l'Alt i el Baix Camp, han tallat totes les vies que conflueixen al municipi. A les 9 del matí, els primers tractors han tallat la N-240 i també a C-14, impossibilitant així la connexió del Camp de Tarragona amb les terres de Lleida.

Uns fems que omplen l'autopista AP-2 al seu pas per Montblanc per evidenciar el seu malestar. Amb lemes com 'La nostra fi, la vostra fam' o 'sense pagesia ni el més ric menjaria', pagesos i ramaders tenen clar que el tall serà, de com a mínim, 24 hores, i esperen que encara es pugui allargar més. 

Una de les principals reivindicacions del sector és acabar amb les traves burocràtiques. Asseguren que volen treballar la terra i no fer de gestors. Creuen que aquestes traves fan que el relleu generacional al sector sigui cada vegada més complicat. 

Els manifestants, que preveuen passar tot el dia al carrer, han instal·lat zones d'avituallament per poder menjar mentre duri el tall. 

Els tractors es concentren a la rotonda d'entrada a l'AP-2, on conflueixen la nacional 240 i la C14. A l'autopista també hi ha tractors en els dos sentits de la marxa.