Dues dècades d'impuls del nou polígon montblanquí

Si el túnel del Coll de Lilla era un projecte històric, pràcticament de la mà ha caminat la iniciativa d'impulsar un nou polígon a Montblanc. Fa més de 20 anys que se'n parla. L'embrió va ser el 2004, fruit d'una iniciativa privada. Es van adquirir les primeres finques i es van engegar els tràmits. 3 anys més tard, apareixeria ja CIMALSA, l'empresa pública de la Generalitat que va fer-se amb la propietat de la majoria dels terrenys. 

El 2009, el ple de l'Ajuntament de Montblanc va aprovar una modificació del Pla General per introduir els canvis urbanístics necessaris per construir el polígon. Llavors, ja es parlava d'una àrea d'activitats logístiques de 70 hectàrees i amb una estació per als trens de mercaderies. La previsió d'aquell moment, òbviament incomplerta, era la de posar-lo en marxa el 2012.

Des d'aquest moment, sí que es va iniciar una etapa de tràmits urbanístics que es donava per tancada el 2016 amb l'aprovació definitiva del polígon per part de la Generalitat de Catalunya. Quedava, doncs, establerta la futura àrea de 97 hectàrees entre l'AP-2, la línia del tren convencional i l'N-240.

EL PROJECTE ES VA HAVER DE MODIFICAR

Tot i haver engegat ja la redacció del projecte urbanístic, entrada l'actual dècada, seria necessari fer un pas enrere. Montblanc tornaria a obrir el calaix urbanístic per modificar puntualment el pla de la Romiguera. S'introduïa el desviament de les línies d'alta tensió, però el més rellevant era replantejar la composició del polígon per encabir parcel·les més grans. A inicis del 2021 rebria llum verda i, a partir d'aquí, vindrien les bones notícies.

Bon preu

El Grup Bon Preu aterrava el novembre del mateix any a Montblanc per confirmar l'obertura de la seva ciutat logística amb una inversió superior als 200 milions d'euros. I a principis d'aquest any 2023, CIMALSA va adjudicar per 9 milions d'euros les obres per la primera fase d'urbanització del polígon. Els treballs haurien d'haver començat abans de l'estiu, però un recurs al Tribunal de Contractes ha endarrerit els primers moviments fins aquest octubre.