Els elements tradicionals, protagonistes a la festa major de Montblanc

Sàtira i humor irreverent. Els versots del Ball de Gitanes i Gitanos de Montblanc no s'han deixat a ningú. Enguany, una reunió del seguici popular molt esbojarrada ha protagonitzat l'acte, on no ha faltat crítica al regidors i regidores de l'Ajuntament. 

Els membres del seguici han protagonizat una batalla per ocupar la regidoria de cultura. Una reunió entre els Gegants, l'Àliga i el Drac o la Cucafera que ha acabat de la pitjor manera i sense acord. 

Una estona més tard,  a la tarda és el torn del primer Amparito a la plaça Major. Part del seguici ha actuat després de la salve a Santa Maria. Els Gegants i els Nanos, l'Àliga i el Ball de Bastons han actuat a una plaça Major plena de gom a gom. 

I a la nit, ha estat el torn d'un dels actes més multitudinaris de la festa major montblanquina, el Beu les Bèsties. Un recorregut pels carrers i places de la vila amb begudes típiques dels països catalans i amb les bèsties del seguici com a protagonistes. No hi han faltat la mulassa, la cucafera, el Drac o l'Àliga.