L'Institut Martí l'Humà de Montblanc, a la final de la lliga de debat de secundària i batxillerat

I de més amunt del riu Francolí són els guanyador del concurs de debat de secundària que s'ha fet a la Universitat Rovira i Virgili. Estem parlant dels alumnes de l'Institut Martí l'Humà de Montblanc que han guanyat l'edició d'eguany... amb una curiositat, els dos equips que van arribar a la final eren montblanquins...

Aquests alumnes de l'institut Marti l'Humà de Montblanc representaran a la Universitat Rovira i Virgili a la final de la lliga de debats de secundària i batxillerat. Ens hem colat a un dels assajos que preparen per aquesta final, que tindrà lloc a Elx de l'11 al 13 d'abril. Es tracta d'una iniciativa de la xarxa vives d'universitats que fomenta el debat i l'aprenentatge de la llengua entre els alumnes. Enguany, a la final de la fase local de Tarragona i hi van arribar, precisament, dos equips de l'institut montblanquí, i entre ells es van disputar la victòria. Van debatre sobre els límits de l'humor, amb arguments a favor i en contra d'aquesta pregunta. Des de l'institut, aquesta activitat es fa en el marc de les assignatures de català i filosofia, i ha descobert alumnes amb gran talent pel debat i la oratòria.

A l'equip de debat, cada alumne té el seu paper: hi ha el que fa la introducció, els oradors, els refutadors i els que fan les conclusions. Un altre paper important és el de buscar documentació per poder elaborar una bona argumentació:

Els alumnes participen a l'activitat de manera voluntària. Asseguren que als ajuda a perdre la vergonya a parlar en públic i a defensar els seus arguments.

A l'instutut estan molt satisfets d'haver arribat a la final i poder representat a la universitat tarragonina, tenint en compte que era el segon any que hi participaven. Ara hauran d'aprofitar qualsevol estona per preparar-se la final, on esperen fer un bon paper.