Alta ocupació a l'interior i als hotels de Tarragona per Cap d'Any

 

El sector turístic es prepara pel cap de semana de Cap d’Any, un dels punts àlgids per l’ocupació a l’hivern, sobretot a l’interior, on la majoria d’allotjaments rurals omplen. A la Costa Daurada només hi ha una vintena d’hotels oberts, i això farà que registrin una alta ocupació, del 85% per Cap d’Any.

Passar la nit de Cap d’Any fora de casa és cada cop més una tendència habitual que beneficia el sector turístic, sobretot els hotels de les ciutats, i els allotjaments rurals i càmpings de l’interior, que per exemple a la Conca de Barberà, tenen la majoria de reserves completes per aquest cap de setmana llarg de canvi d’any. La Ruta del Cister és un dels llocs triats pel turisme català i francès, sobretot familiar, per passar uns dies de vacances d’hivern, fent turisme de muntanya i de natura, complementat per les activitats tradicionals nadalenques. 

A la costa, en canvi, només estan disponibles 14.000 places hoteleres de les 52.604, en una vintena d’hotels. Amb tot, arribaran al 85% d’ocupació aquest cap de setmana. La nit de cap d’any molts grups d’amics aposten per fer estades en hotels o cases rurals, acompanyades del sopar de Cap d’Any, sobretot als allotjaments de l’interior o als hotels de Tarragona ciutat.

Pel que fa als càmpings, n’hi ha 10 d’oberts, 4 a la costa i 6 a la muntanya, amb més de 6mil places disponibles i un 90% d’ocupació, sobretot en bungalous, més demandats a l’hivern. Als apartaments, l’ocupació serà del 75% aquest Cap d’any. Pel que fa a la resta de les festes, l’ocupació de Reis es preveu similar a la de Nadal, al voltant del 65%.