La N-240 viu una tractorada a Montblanc

A Montblanc, desenes de tractors han tallat la Nacional 240, aquest matí, després d'un esmorzar popular convocat per Unió de Pagesos, l'Assemblea Nacional Catalana i el Comitè de Defensa de la República.

Pels volts del migdia la circulació s'ha complicat notablement a la N-240, al seu pas per Montblanc. La raó s'ha de buscar en la trentena de tractors, acompanyats també per nombrossos turismes, que han enfilat en marxa lenta la nacional accedint-hi des de la rotonda de la carretera de Prenafeta i allargant la protesta fins a l'accés a Montblanc des de l'Espluga de Francolí per acabar la mobilització a la rotonda d'accés a l'autopista en un recorregut circular que ha alentit el trànsit durant una hora. Una protesta a la qual s'hi han afegit, a banda dels pagesos, també altres entitats i moviments de la comarca, com l'ADF i el comité de defensa d ella República de l'Espluga de Francolí. Una mobilització més minotoritària que la protagonitzada el 3 d'octubre, però catalogada com a necessària pels seus impulsors.

Els pagesos s'han concentrat a l'entrada de Montblanc, on abans d'iniciar la marxa lenta, a les onze del matí, han esmorzat plegats i han fet sentir les seves reivindicacions, centrades essencialment en l'alliberament dels presos polítics i en la recuperació de la sobirania de les institucions catalanes.