Els arquebisbats de Tarragona i Barcelona discrepen sobre el que passava al Santuari de la Serra de Montblanc

L'Arquebisbe de Tarragona discrepa de les acusacions de l’Arquebisbat de Barcelona al Seminari del Poble de Déu que gestionava el Santuari de la Serra de Montblanc, dissolt per suposades pràctiques sectàries i sexuals entre persones seglars però cèlibes. Jaume Pujol diu que la decisió li ha causat molt dolor però que ho accepta amb obediència. 

El prelat nega, en una carta diocesana, conèixer qualsevol escàndol de la comunitat al Santuari montblanquí. La primavera passada, els seus membres en van ser expulsats després de la investigació de l'Arquebisbat de Barcelona en acord amb la Santa Seu.  

L'Arquebisbe de Tarragona assegura no haver rebut cap queixa, sinó comentaris de lloança cap a la comunitat i el seu líder espiritual, Mn. Pere Fibla. A ell, Jaume Pujol va confiar les parròquies de Solivella, Pira i Blancafort. Ara Fibla seguirà com a rector d'aquestes comunitats però abandona la tasca al Santuari de la Serra, segons l'Arquebisbe, de forma voluntària. El temple passa a mans de la Parròquia de Santa Maria de Montblanc i es convertirà en una hostatgeria.

A la carta, Jaume Pujol, dona les gràcies a tots els membres del Seminari del Poble de Déu que han portat endavant aquest projecte" durant nou anys. A l'arquebisbe recorda que va ser ell qui va traslladar la proposta a l'entitat, ara dissolta, de que s'instal·lés al convent un cop les germanes Clarisses el van abandonar l'any 2008.