Òmnium estrena a l'Espluga la ruta literària del Camí de les Aigües



La novel·la El Camí de les Aigües de l'escriptora Carme Martí cobrarà vida en forma de ruta literària. Aquesta és la proposta d'Òmnium Cultural per aquest diumenge a l'Espluga de Francolí on es farà un itinerari al voltant de diversos escenaris de la història per conèixer els anys de Guerra Civil i postguerra a la Conca de Barberà. 

El pas de tot un segle als ulls d'una cuinera anònima, així relata l'escriptora montblanquina Carme Martí el trànsit de la Guerra Civil i la postguerra en punts com l'Espluga de Francolí. El Camí de les Aigües, a més a més de donar nom al llibre, és el recorregut que uneix l'Espluga amb el nucli de Les Masies, a la vora del Monestir de Poblet. Des de la publicació de la novel·la, diversos lectors i lectores ja han visitat els escenaris destacats de la història i ara és Òmnium Cultural qui aquest diumenge fomentarà l'itinerari amb una ruta literària. 

El Museu de la Vida Rural, el Passeig Canyelles, el Barri del Capuig i el de la Font Major de l'Espluga, són alguns d'aquests punts d'interès. També es visitarà Les Masies, justament aquí un es va celebrar el comiat de les Brigades Internacionals, entre d'altres episodis històrics. 

Dones, cuina i Guerra Civil, així es presenta la ruta d'aquest diumenge. Un passeig per conèixer com es van viure els capítols més destacats del segle XX en l'entorn rural, tot plegat recorrent espais encara existents actualment i plens de vida.