L'Espluga bonificarà els nous comerços que s'instal·lin al centre històric

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí vol potenciar l'obertura de nous establiments al centre històric del municipi per tal de recuperar l'antic eix comercial. Per incentivar-ho, es bonificarà la taxa de llicència d'activitats per als nous comerços o els que es traslladin al nucli antic.

Iniciativa conjunta dels grups del consistori de l'Espluga per reactivar el comerç local al centre del poble. La proposta del grup de l'oposició es va aprovar per unanimitat en el darrer Ple Municipal. Una modificació de l'ordenança fiscal per poder bonificar, a partir d'ara, els negocis que obrin o traslladin el seu establiment als carrers del nucli històric de la vila. En aquest cas, es rebaixa la taxa de la llicència d'activitats en un 95%.

Els regidors i el teixit comercial reconeixen que aquesta proposta no és suficient per revertir l'actual situació, però consideren que és un bon punt de partida.

El grup de l'oposició, SOM Espluga, que havia proposat inicialment aquesta rebaixa de la taxa, celebra que s'hagi aprovat, però insta al govern a buscar noves solucions per al comerç local.