El Vi fa Sang, present al Sant Jordi de l'Espluga de Francolí

 

Un any més a l'Espluga de Francolí els carrers s'han omplert amb diversos punts de venda de llibres i roses repartits pel municipi. Pel que fa a llibres, enguany l'aposta ha estat pels escriptors i les iniciatives locals, amb una especial referència a les publicacions del Festival Internacional de Novel·la Criminal en català de l'Espluga, el Vi fa sang. 

Al llarg del matí desenes de persones ja han comprat els llibres per regalar. Pel que fa a la selecció dels títols, la majoria dels espluguins i espluguines ja tenien clar el llibre a comprar i arribaven a la parada ben informats. La previsió de vendes és positiva i, de fet, algunes botigues ja han avançat algunes comandes aquest cap de setmana. El mateix ha passat amb les roses, l’altra protagonista de la diada. 

Com ve sent ja habitual, se'n podien trobar de tots els colors, enguany amb les color groc en el punt de mira d’uns quants. Tot i les noves tendències, la vermella és la que clarament s'ha imposat a la resta. On s’han acumulat més punts de venda és a la plaça de l’Església on han compartit espai amb el mercat habitual dels dilluns. Enguany hi trobavem la parada de l’associació de pares i mares de la Llar d’Infants, l’escriptora local M. Carme Poblet i els alumnes de 4t d’Eso de l’Institut Joan Amigó. Les escoles de primària del municipi també han celebrat activitats especials, com per exemple la visita a les parades o bé una ruta literària.