×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

Un esclafit calenta l'Espluga: 36 graus a les 12 de la nit

La nit ha estat excepcional a l'interior del Camp de Tarragona i, en especial, a l'Espluga de Francolí. El municipi de la Conca de Barberà va patir un esclafit poc abans de la mitjanit. La temperatura es va disparar 10 graus en només una hora i va superar els 35 graus a les 12.  En tota la jornada, aquest pic de l'Espluga només es va superar a Margalef, al Priorat. En aquest cas, el termòmetre va marcar els 37,8 graus, però a les 4 de la tarda.

PANTALLA RÈCORD TEMPERATURES

El fenomen va quedar registrat d'aquesta manera a l'estació del Servei Meteorològic de Catalunya: la humitat va caure en picat poc després de les 11 de la nit i, en canvi, la temperatura, en uns 60 minuts, va passar de 25 graus a superar els 35.

DDR esclafit espluga

L'aire càlid es va fer notar. El vent va deixar ràfegues de fins a 65 quilòmetres per hora. Els carrers es van convertir, per pocs minuts, en un forn. La calor és tema de conversa habitual. A peu de carrer, aquest matí, pocs recordaven haver viscut un pic de calor semblant a les 12 de la nit.

Al vent i als 36 graus s'hi ha de sumar un altre aspecte. Des de fa gairebé un any, a aquesta hora a l'Espluga ja no hi ha aigua a causa de les restriccions per la sequera. Així, en totes les llars sense dipòsit, els veïns no van poder passar la calorada refrescant-se sota l'aixeta. Per sort, l'esclafit va durar poc i la temperatura ha baixat durant la matinada. Igualment, el termòmetre no ha baixat dels 20 graus en tota la nit. De fet, això no ha passat en gairebé cap localitat del Camp de Tarragona.