L'Espluga de Francolí va ser la seu de l'inici del Català d'Enduro

El Campionat de Catalunya de l'especialitat per aquest 2018 va arrencar a la Conca de Barberà i amb la celebració de l'onzena edició de l'Enduro del Francolí, amb molts dels millors pilots.

La prova va celebrar-se aquest diumenge, tot i que des de dissabte prop de 150 pilots van arribar ja al municipi. Que aquesta fos la prova inicial del curs va permetre que molts dels principals especialistes catalans hi participessin. Va ser el cas de pilots destacats com Pol Tarrés, Xavi León i Sergi León.

Més enllà de les verificacions tècniques i administratives, la competició va arrencar ben d'hora, diumenge a les 9 del matí i sota l'organització del Motoclub Francolí, amb un centre neuràlgic ben definit, la Plaça Montserrat Canals.

Això sí, les especials cronometrades les vam gaudir al camí de la Cometa i al mateix MotoPark Francolí, la darrera enguany amb un traçat més ràpid i tècnic. L'Enduro Francolí va disposar de 63 quilòmetres per volta i va dividir-se en 10 categories. Es calcula que l'impacte econòmic de la prova arriba als 50.000 euros.