L'Any Muntanyola dóna pas a l'Any Vidal i Barraquer

El Camp de Tarragona ha tancat l’any que ha dedicat a la figura de mossèn Ramon Muntanyola, que tenia com efemèride els cents anys del naixement d’aquest personatge. El monestir de Poblet va ser l’escenari que també va servir per obrir un nou any que estarà dedicat al cardenal Vidal i Barraquer.

Amb la clausura de l’Any Muntanyola que commemorava el centenari del naixement d’aquest capellà i literat toca fer balanç. Conferències, lectures de poemes i textos o exposicions, en total s’han organitzat una trentena d’actes que han fet arribar la figura de Muntanyola a unes mil persones. Especialment recordat pel seu ferm compromís social i per la defensa del català aquest any ha servit per rellançar la seva figura.

La clausura institucional d’aquest any va ser al Monestir de Poblet, un lloc que no ha estat escollit casualment. Ja que, el 1968 un grup de preveres va encarregar a Muntanyola l’escriptura de la biografia del cardenal Vidal i Barraquer. El conegut com a cardenal de la Pau tindrà aquest 2018 dedicat a al seva figura. Es commemoraran els 150 anys del seu naixement i els 75 de la seva mort.

Precisament durant l’acte es van presentar de forma oficial la reedició revisada dels dos volums que Muntanyola va escriure en prosa per parlar de la figura de Vidal i Barraquer.