Les Nits de Clàssics recordaran Robert Gerhard, que tindrà un espai d'estudi a l'IEV

La temporada vinent els Amics de la Música de Valls dedicarà la seva temporada de concerts, les Nits de Clàssics, a la memòria del compositor vallenc Robert Gerhard. Serà una temporada amb una vintena de concerts, de setembre a juny i que contemplarà també la inauguració d’una aula dedicada a Robert Gerhard.

L’Institut d’Estudis Vallencs habilitarà a les seves instal·lacions un espai dedicat a l’estudi del compositor vallenc Robert Gerhard, on es podrà consultar la documentació del músic que l’entitat custodia. Es tracta d’un projecte que ja fa temps que perseguia l’IEV i que serà realitat el proper mes de setembre, coincidint amb l’estrena d’una nova temporada de les Nits de Clàssics que impulsa l’Associació d’Amics de la Música de Valls. Un cicle que arriba ja a la tretzena temporada, en la qual enguany tindrà un pes específic Robert Gerhard.
 
Per això, els Amics de la Música de Valls han presentat un cicle musical que s’estrenarà el mes de setembre amb dos concerts en què la música de Robert Gerhard serà la protagonista.  Deu mesos després, el juny de 2019 un altre concert amb regust a Gerhard tancarà les Nits de Clàsics. Un concert amb protagonisme tarragoní: dirigit per Xavier Pastrana i amb Roger Padullés de Tenor. Entremig, hi ha programats dos concerts per mes, vint en total, amb espai pel jazz, concerts monogràfics dedicats a Brahms o Mozart, música barroca i també clàssica. Entre els intèrprets, el pianista Daniel Ligorio, l’Orquestra Càmera Musicae, els Duo Voronkova o Colomé-Bagaria, o Isabel Serra, que s’ha encarregat d’amenitzar la presentació del cicle.