L'excés de pluja provoca la pitjor collita d'avellana dels últims anys

Les pluges dels últims dies estan provocant importants problemes i retards a alguns cultius, com el de l’avellana al Camp de Tarragona. Els productors, en crisi des de fa anys pel problema dels preus, temen aquest any la pitjor collita dels últims anys ja que les pluges els impedeixen acabar la recollida i a més, moltes avellanes s’han omplert d’aigua.

Aquest any la tria d'avellanes en llocs com la Cooperativa de Constantí aquest any és més complicada per l'excés de fruits secs podrits. El motiu és l'excés de pluges que està complicant la recol·lecció. Les avellanes cauen a terra i absorbeiixen la humitat acumulada. Torna a ploure, i el fang acumulat i l'aigua complica la collita. 

Unió de Pagesos calcula que es perdrà un 60% de la producció aquest any, passant de les 10mil tones a les 4mil. A més, segons el sindicat agrari, mai s’havia produït una diferència de preus tan gran entre varietats d’avellana.
Els preus d’aquest any situen el sector als mínims del 2012

Una de les varietats més afectades per la pluja i la humitat és la Gironella. Els pagesos asseguren que només s’hauran salvat les varietats més primerenques que es van poder plegar abans de l'etapa de precipitació.