Constantí inicia l'expropiació de les últimes cases per recuperar un nou tram de muralla

 

Constantí podrà recuperar un nou tram de la muralla del segle XIII, situada entre el carrer de Sant Pere i el de l'Hospital, on s'hauran d'enderrocar les cases annexades, ara abandonades. Ahir ho va aprovar un Ple on tambés es va parlar del futur d'un equipament polèmic, el teatre auditori.

Part de les cases del carrer de Sant Pere de Constantí amaguen part del passat medieval del municipi, la muralla de tàpia del segle XIII. Per darrera, a la plaça de l’Hospital es veu clarament el mur medieval de l’antiga vila closa, on es van acabar annexant algunes cases. Feia gairebé un quilòmetre de llarg i tenia 12 torres.

L’Ajuntament de Constantí podrà recuperar part del mur conservat després d’enllestir la compra i expropiació de les 6 cases d’aquesta illa. El Ple Municipal d’aquest dimecres va aprovar l’expropiació dels tres últims immobles pendents.

La proposta d'expropiació va ser aprovada per unanimitat. Ara caldrà el vist-i-plau de la Generalitat. L'actuació però, no es preveurà fins al proper mandat.