Comença el desenrunament del sostre esfondrat de l'església de Constantí

Aquest dimecres ha començat el desenrunament de l'església de Sant Feliu Màrtir de Constantí, després de l'esfondrament parcial del 16 d'abril. Un braç articulat i telescòpic de grans dimensions permet des d'aquest dimecres accedir a la teulada, just pel forat que ha canviat la fesomia del temple.

Els operaris han pogut començar a retirar la part de la coberta que es va quedar a mig caure durant l'esfondrament. Causat, amb tota probabilitat, pel mal estat de les bigues i la inclinació i esquerdes de l'edifici causades pels moviments del subsòl de Constantí. Una feina delicada que després permetrà salvar la resta del patrimoni.

L'arquitecte de l'Arquebisbat de Tarragona ha fet una crida a les institucions públiques i privades, inclòs el sector químic, a fer front al problema global del subsòl de Constantí, que també afecta altres edificis. La retirada de la coberta enrunada durarà almenys 4 dies. Després es podrà accedir a la nau a retirar totes les restes caigudes. El següent pas serà la instal·lació d'una coberta provisional i la revisió de tota l'encabellada de fusta, que ja s'havia revisat per últim cop el 2011.