El karate, molt més que un esport a Constantí

La modalitat dels Jocs Mediterranis es durà a terme a Cambrils però hi ha molts clubs al territori que respecten els pilars bàsics d’una pràctica amb sentit més enllà del tatami. Valors, els del club de Constantí, amb qui hem passat una tarda d’entrenament...

Aquí no es busca l'èxit esportiu sinó el creixement espiritual. Durant 35 anys formen karateques però sobretot persones. Benvinguts a l'Associació Esportiva Karate Kushin Kai.

Amb més de 35 anys d'història, el club exercita nois i noies d'entre els 4 i els 52 anys a les ordres d'un mestre de les arts marcials. La disciplina s'aplica fins i tot a l'hora de dur a terme aquesta conversa. És tan important el respecte que els familiars dels mateixos integrants del club saben que aquí s'aprenen valors que van molt més enllà de l'esport.

La modalitat kushin kai del karate té especial incidència a Constantí, on anualment se celebra un torneig que aplega centenars d'especialistes de diferents edats. Les arts marcials, entre elles el karate, no tenen res a veure amb la violència.

Per a ells les victòries no són al tatami sinó a la vida. Però saben analitzar quin serà el nivell del karate a Tarragona 2018.


Present des del 1993, el karate dels Jocs es desenvoluparà al Pavelló de Cambrils, del 23 al 24 de juny.