Constantí aprova el pressupost i treu a licitació la reforma de l'Avinguda Onze de Setembre

 

El ple municipal de l'Ajuntament de Constantí ha aprovat el pressupost del 2018, amb la particularitat que inclou una partida de prop de 630.000 euros per a inversions, ja que la resta s'incorporaran amb el Pla d'Inversions un cop es conegui el romanent de tresoreria del 2017. Uns pressupostos aprovats amb el suport del Partit Popular als socialistes, que estan en minoria. El ple també ha tret a licitació l'obra urbanística més important del mandat, la remodelació de l'Avinguda Onze de Setembre i els carrers adjacents.

 

Havia d'estar acabat pels Jocs Mediterranis però finalment les obres començaran probablement, després de l'esdeveniment esportiu que té com a subseu Constantí. El Ple d'aquest dijous ha tret a licitació les obres per un import d'1'2 milions d'euros, amb l'abstenció d'Esquerra i el PDecat i el vot a favor de la resta de formacions. Un projecte però que no ha estat inclòs al Pressupost del 2018, aprovat també al Ple però en aquest cas només amb el vot a favor del Govern en minoria i el suport del Partit Popular. Ascendeix a 8,3 milions d'euros, un 8,5% més que l'any passat, dels quals s'inclou una partida de 630.000 euros d'inversions.

La més important, la construcció del nou dipòsit de les Forques per substituïr l'antic, que ha quedat obsolet per les esquerdes que l'afecten. S'invertirà mig milió d'euros, subvencionats en part per l'ACA. També es preveu la rehabilitació del Pou dels Horts i la renovació de la xarxa d'aigua potable als Blocs Centcelles. Un pressupost que, segons destaca l'alcalde, incrementa les partides socials i culturals. Més enllà del suport del Partit Popular als Pressupostos, la resta de grups de l'oposició van votar-hi en contra, tant Inicativa, com el PDeCat i Esquerra, per la no previsió de les inversions i per la falta de temps per preparar-los.

L'Ajuntament de Constantí manté el deute zero dels últims anys. El proper pas serà l'aprovació del Pla d'Inversions, després de la consolidació dels comptes del 2017, ja que s'hi destinarà el romanent de tresoreria.