Coneixem com serà el tir amb arc dels Jocs amb el millor equip del territori

Constantí és una màquina de generar campions. I campiones com l'Èlia Canales i la Maria Pitarch, tercera i quarta al Mundial júnior de l'especialitat. Hem parlat amb elles i amb el seu entrenador per esbrinar què ens espera a Tarragona 2018. #SomMediterranis

Aquí les tenim a les dues, sempre juntes malgrat experimentar uns inicis esportius ben diferents. L'Èlia porta només 3 anys al món del tir amb arc i la Maria, en canvi, 7. Mentre l'evolució de l'Èlia ha estat acceleradíssima, la Maria s'ha cuinat a foc lent fins a esclatar al passat Mundial de Nimes. Dues noies que són el present i el futur i que militen al Club de Tir amb Arc de Constantí, de jove creació i germà petit del veterà TAU de Sant Salvador.

Passi el que passi ja són història perquè el territori mai havia disposat de tant de talent en una sola generació. Una modalitat on la precisió, la sang freda i la fortalesa física forcen al màxim els competidors. I no es pot descartar veure-les en acció a Tarragona 2018, en funció de quina sigui l'aposta de la Federació i de la resta de països participants. Tot i que el somni a llarg termini és un altre.

El tir amb arc va incorporar-se al panorama dels Jocs Mediterranis l'any 1971, concretament a Turquia. L'estadi d'atletisme de Camp Clar serà l'espai que acollirà aquesta competició a l'aire lliure i en plena temporada d'estiu, tal com ells la coneixen. La prova consisteix a llançar la fletxa i encertar en la diana des de 70 metres, tant en individual com per equips. Existeixen circuits amb diversos blancs, fins i tot dianes amb formes no circulars.

La humilitat de la seu del tir amb arc de Tarragona 2018 topa frontalment amb el gegantisme de la instal·lació de Mersin 2013, on els mateixos competidors van afirmar que es tractava d'una seu inèdita arreu del món i completament necessària. Ara cal saber quina serà l'aposta de la Federació Espanyola per la proximitat amb altres competicions internacionals, així que no pot descartar-se que l'Èlia i la Maria participin en els Jocs.

Una modalitat que es desenvoluparà del 22 al 24 de juliol. La bona feina realitzada des de Constantí podria provocar que algunes de les sessions prèvies a la competició mediterrània es realitzessin al camp de futbol del mateix municipi.