Els advocats alerten dels perills de no desencallar el conflicte a les presons

Els treballadors d'oficina de la presó de Mas d'Enric s'han aturat durant uns minuts aquest dimecres al migdia per guardar uns minuts de silenci en rècord de la seva companya assassinada la setmana passada. Bona part dels empleats del centre penitenciari han fet el mateix a la cuina on va morir.

El bloqueig a les presons no s'ha repetit, però el conflicte entre els funcionaris de presons i el Govern segueix ben viu. Una problemàtica que compta amb un nou actor a tenir en compte, el dels advocats. El Consell de l'Advocacia Catalana lamenta els fets i reconeix el dret a protesta dels funcionaris de presons.

Tot i això, defensen que no ha d'impedir l'exercici del dret a la defensa, ja que s'estan suspenent judicis i la comunicació entre lletrats i interns amb causes pendents se n'està veient afectada. Per això demanen al Departament de Justícia que faci el possible per desbloquejar el conflicte.

SDAWFE.jpg

Les complicacions derivades de les protestes se sumen a la falta de recursos del sistema judicial per fer front a l'allau de casos que s'han d'abordar. Una de les tessitures que més preocupen és la dels interns en presó preventiva, que podrien quedar en llibertat a l'espera de judici.

No està clar si es tornaran a fer bloquejos durant els pròxims dies. El que és segur és que la consellera Gemma Ubasart compareixeran a la Diputació Permanent del Parlament per informar dels fets ocorreguts a la presó de Mas d'Enric la setmana passada.