Minsa reducció de l'atur durant el febrer

Lleugera reducció de l'atur al febrer a la demarcació de Tarragona. Reverteix l'increment del gener i marca 29 dies amb totes les estadístiques favorables.  La millora, com dèiem, és minsa, tan sols del 0,18% respecte al mes anterior i en un any el nombre de persones sense feina ha disminuït més de dos punts i mig. Igualment, ens mantenim per sobre del 41.000 aturats.

Més enllà de Tarragona, al conjunt de l'Estat la millora respecte ara fa un any és força més notable perquè hi ha un 5% menys d'atur. La variació anual a Catalunya, com veuen, és inferior, de l'1,40%.

Per sectors, qui lidera la millora de les dades són els serveis, que presenta millor balanç que al gener. Aquestes activitats han donat feina a 135 persones més. La indústria també agafa embranzida, aporta 70 aturats menys, i construcció i agricultura també apareixen en verd, tot i que amb números més modestos.

CREIX L'AFILIACIÓ

OBRES

L'única bossa d'aturats que augmenta és la de les persones sense lloc de treball anterior, són 142 aturats més al febrer. Des del Ministeri de Treball s'atribueix, principalment, als joves que s'incorporen al mercat de treball. 

L'afiliació a la Seguretat Social també continua augmentant. A les comarques tarragonines ha pujat un 4% el darrer any i ja se superen les 330.000 persones cotitzant. El 46% dels contractes que es van formalitzar durant el febrer van ser indefinits. Per això, des del govern espanyol destaquen els efectes positius de la reforma laboral.