ERC i PSC voten per primer cop dividits a la Diputació

El posicionament al voltant del procés independentista posarà a prova el nou govern de la Diputació de Tarragona format per Esquerra i el PSC, un fet que s'ha pogut veure des del primer ple ordinari celebrat aquest divendres.

En aquest, els republicans han recolzat i permès l'aprovació d'una moció del grup de Junts de suport a l'exconseller d'Interior Miquel Buch, condemnat fa unes setmanes a quatre anys de presó per destinar un agent dels Mossos a l'escorta de Carles Puigdemont.

Des del grup de Junts, més enllà de presentar la moció, han instat als republicans a posicionar-se en aquesta matèria més enllà dels seus socis de govern. Una interpel·lació que no ha estat resposta directament per Esquerra, que sí que ha mostrat el seu compromís en continuar negociant per resoldre el conflicte polític.

PSC, PP I VOX, EN CONTRA

Una moció que ha tingut els vots en contra del soci de govern dels republicans, el PSC, i del Partit Popular i de VOX. Uns socialistes, però que han declinat explicar el sentit del seu vot.

TRASPÀS DE CARRETERA

Un ple que també ha aprovat traspassar a l'Ajuntament de Valls un tram de l'antiga carretera TV-2035, de Nulles a Valls, després que quedés fora de servei quan es va construir la nova variant de la N-240.